Sparker

Tre steg till framgång på Instagram

Postat 11 Jan 2013 in Okategoriserade | 0 comments

Det finns över 600 000 svenska Instagram-konton. Allt fler företag intresserar sig för hur Instagram kan föra dem närmare sina kunder och anhängare. Här kommer tre handfasta tips för dig som vill skapa engagemang på Instagram.

1. Använd verktyg för att administrera ditt konto
Tyvärr erbjuder Instagrams gränssnitt inte de bästa förutsättningarna för att interagera effektivt med olika communityn. Innan webbgränssnittet lanserades utvecklades därför många verktyg för att komplettera mobilversionen. Statigram, Instagrid, Webstagram, Nitrogram och Simply Measured är några exempel

2. Svara på kommentarer för att expandera din följarkrets
Det viktigaste du kan göra för att intressera din följare är att hålla dig konstant aktiv, engagerad och addera värde genom att svara på kommentarer. Enligt Digital Buzz postas 81 Instagram-kommentarer varje sekund, ta hjälp av verktygen för att hålla jämna steg. Digital Buzz rapporterar också att:

  • 300 miljoner bilder laddas upp på Instagram varje dag
  • Instagram får en ny användare varje sekund
  • En miljard bilder har fotats med Instagram

3. Använd hashtags för att följa interaktion över tid
Hashtags är ett utmärkt hjälpmedel för att övervaka och mäta utvecklingen av din publik och dina anhängare över tid. Hashtags hjälper till att samla foton i olika ämnen. Glöm inte att hålla koll på hur många bilder som postats i anknytning till ditt varumärke, för att mäta hur engagemanget växer och hur ditt varumärke uppfattas. Använd Explore-fliken för att söka och överblicka foton som laddats upp med en specifik hashtag. Kommentera, följ och gilla foton och användare för att sprida ditt konto och dina bilder.

Via: Media Motorway Update
Källa: Social Media Examiner, Digital Buzz